Ευρωπαϊκά Προγράμματα – ERASMUS

Το 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+KA229 με τίτλο: «Common Roots Make You». Συμμετέχουν συνολικά πέντε σχολεία: το IES Gabriel Ciscar, από την Oliva της Ισπανίας που είναι το συντονιστικό σχολείο, το Istituto Comprensivo 1 από το Frosinone της Ιταλίας, το Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych w Jozefowie nad Wisla από την πόλη Jozefow nad Wisla της Πολωνίας, το Agrupamiento de Escolas de Paço de Arcos από την πόλη Paço de Arcos της Πορτογαλίας και το 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 2 σχολικών ετών, το 2019-2020 & το 2020-2021. Λόγω της πανδημίας (covid 19) το πρόγραμμα παρατείνεται για ένα χρόνο, 2021-2022. Συμμετέχουν 20 μαθητές περίπου από κάθε σχολείο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι μαθητές κάθε σχολείου επισκέπτονται το άλλο για 7 ημέρες (5 οι ημέρες του προγράμματος και 2 οι ημέρες των μετακινήσεων). Οι μαθητές φιλοξενούν και φιλοξενούνται. Αυτό είναι το πνεύμα των ανταλλαγών μαθητών στις πολυμερείς συμπράξεις.

Υπεύθυνες του προγράμματος είναι οι καθηγήτριες Σδόνα Σπαθούλα, Περυσινάκη Βασιλεία και Σαριδάκη Κυριακούλα. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης ο Διευθυντής Χουρσανίδης Εμμανουήλ και οι καθηγήτριες Κατσιούλη Θεοδώρα, Λαγουδιανάκη Ειρήνη, Μαρκάκη Ιωάννα και Σιδηροπούλου Βασιλική. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος συμμετείχαν η Σπετσωτάκη Ροδάνθη (σχ.έτος 2019-20) και η Γκούμα Παναγιώτα (σχ.έτη 2019-21)

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η επαφή των μαθητών με την πολιτισμική κληρονομιά των άλλων χωρών μέσα από παραδοσιακές εκδηλώσεις και να μάθουν να εκτιμούν τις διάφορες πολιτισμικές ταυτότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σχολείο μας θα παρουσιάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων. Δείτε εδώ δημοσιευμένα άρθρα σχετικά.

ERASMUS 2019-2021