Το σχολείο μας

Το 2ο Γυμνάσιο είναι το μεγαλύτερο δημόσιο σχολείο του νομού Ηρακλείου, όσον αφορά στον αριθμό των μαθητών του (627), των καθηγητών του (56), αλλά και των σύγχρονων κτιριακών του εγκαταστάσεων. Βρίσκεται επί της οδού Ι. Κονδυλάκη στην περιοχή Θέρισος κοντά στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης.

Η ίδρυση και η λειτουργία τους τοποθετείται στο 1974. Μετά την κατεδάφιση και την εκ νέου οικοδόμησή του το 2004, η εκπαιδευτική κοινότητα και το προσωπικό απολαμβάνουν ένα σύγχρονο κτίριο με 25 ευρύχωρες φωτεινές και ευάερες αίθουσες διδασκαλίας, 6 εργαστήρια (Τεχνολογίας, Φυσικών Επιστημών, Μουσικής, Καλλιτεχνικών και δύο Πληροφορικής), Αμφιθέατρο για τις ποικίλες σχολικές εκδηλώσεις καθώς και άνετους χώρους άθλησης και αύλησης.

Κόσμημα του σχολείου αποτελεί η Βιβλιοθήκη που με τη συμβολή των εκπαιδευτικών και των μαθητών εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα βιβλία. Το αναγνωστήριο καθώς και η δανειστική βιβλιοθήκη που λειτουργούν σε καθημερινή βάση στοχεύουν στην φιλαναγνωσία των μαθητών του σχολείου.

Κάθε έτος πολλές δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός του σχολείου και υλοποιούνται αρκετά εκπαιδευτικά προγράμματα, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, ευρωπαϊκά κ.α. που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και να διοχετεύσουν την δημιουργικότητά τους.

Η αγάπη προς τα παιδιά και η διάθεση για προσφορά των εκπαιδευτικών του σχολείου , η σωστή λειτουργία, το φιλικό κλίμα που επικρατεί καθώς και η πρόοδος των μαθητών το καθιστούν ξεχωριστό σχολείο.