ΑνακοινώσειςΕκδηλώσεις

4ο Επιστημονικό Φιλολογικό Συνέδριο στο 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Στο 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και στο χώρο του, κοινού με το 2ο Λύκειο, αμφιθεάτρου του σχολείου πραγματοποιήθηκε στις 28/2/24 το 4ο Επιστημονικό Φιλολογικό Συνέδριο με καθηγητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Νομού μας από 17.00μμ εως 22.00μμ., μετά από πρόταση/πρόσκληση της Συμβούλου των Φιλολόγων κ. Ιωάννας Ραμουτσάκη Πήραν μέρος 15 Φιλόλογοι από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Νομού μας με ξεχωριστή θεματολογία, με πρωτότυπες εμπνεύσεις όπως με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, με καινοτόμες διδασκαλίες όπως με ρητορικούς λόγους με τη μέθοδο της αντιπαράθεσης, με έξυπνες απόψεις στηριζόμενες στο λογοπαίγνιο, με μαθητικές εφημερίδες και με άλλα πολλά θέματα.

Το σχολείο μας συμμετείχε ως Οικοδεσποτης- Σχολείο με δυο συμμετοχές.

Συμμετείχαν:

1.

Η Κα Μαγδα Φραγκουλη με θεμα:

“Η Διδασκαλία του Μικρασιατικού Πολέμου 1919-1922 μέσα από την εκπαιδευτική της ταινία “Αγαπημένη… Μ.Ασια” *.Έμπνευση, δημιουργία και πραγματοποίηση της ταινίας αυτής”. *Google www.agapimenimikraasia.gr 

2.

Η Κα Θεοδοσία Τζαγκαράκη με θεμα:

“Εμπλουτίζοντας τη διδασκαλία με το γέλιο”.

Θερμές ευχαριστίες σε όλες και όλους τους συντελεστές αυτης της βραδιάς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Γιώργο Αναστασιαδη, ο οποίος υπήρξε ο τεχνικός σύμβουλος και η ψυχή του Συνεδρίου.

Όλο το εγχείρημα, κατά γενική ομολογία, στέφτηκε με επιτυχία.

Αυτό το Συνέδριο έδειξε κι απέδειξε πώς και πόσο οι εκπαιδευτικοί αγαπούν την Εκπαίδευση, τα παιδιά, το Δημόσιο Σχολείο και πώς μέσα από ένα καμαράκι κάποιοι εναντιώνονται κατά της φθοράς.